Οι τυποι ανθρωπων που βλεπουν αγωνες στα καφε

1446368479

Όπως όλοι οι φαν του ποδοσφαίρου έτσι και εμείς γουστάρουμε να πηγαίνουμε έξω με παρέα και να βλέπουμε αγώνες. Να βγάζουμε τον χαβαλέ μας βλέποντας ποδόσφαιρο και φυσικά να θέλουμε να δούμε έναν ωραίο αγώνα. Πάντα δίπλα μας όμως η ακόμα και στην παρέα μας (ακόμα και εγώ πχ) έχουμε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν τον ρόλο τους ώστε να γίνει αυτό το άρθρο από εμένα τον εξυπνάκια. Σίγουρα τους έχουμε δει όλοι και σίγουρα τους έχουμε σχολιάσει μετά τον αγώνα.

1) Συνομωσιολόγος

Πριν, μετά η κατά την διάρκεια του αγώνα στην καφετέρια πάντα υπάρχει ένας τύπος που βλέπει βαθύτερα αίτια για την έκβαση του αγώνα και θεωρεί ότι ακόμα και ένα στραβό πλάγιο είναι μιλημένο από πριν. Μάλιστα έχει πάντα μια δικαιολογία η κάποιο ασήμαντο συμβάν για να υποστηρίξει τα λεγόμενα του.

2) Ο σκαλωμένος με τον διαιτητή

Επειδή οι διαιτητές έχουν πάντα την τιμητική τους, πάντα μα πάντα υπάρχει κάποιος που δεν τον νοιάζει καν ο αγώνας. Απλά θα περάσει την ώρα του για να ασχοληθεί με τον γενεαλογικό δέντρο του ρέφερι.

3) Κράχτης προπονητή και συγκεκριμένων παιχτών

Ο κλασσικός τύπος κάθε ομάδας που θα βρίσει τον προπονητή και 2-3 συγκεκριμένους παίχτες που φταίνε για τα πάντα στην ομάδα. Γι αυτόν ίσως η ομάδα του αν έδιωχνε τους συγκεκριμένους θα έπαιρνε το Τσάμπιονς Λίγκ. Σε καιρούς που η ομάδα πάει καλά απλά θα αρκεστεί στο να λέει ότι οι τάδε παίχτες και προπονητής δεν του αρέσουν.

4) Ο Μουρίνιο του καφέ

Ο τύπος που κάθεται πάντα μόνος του η το πολύ με 1 άτομο ακόμα. Γνωρίζει τα πάντα από συστήματα (ούτε καν) και προσπαθεί να αναλύσει τι θα μπορούσε να κάνει ο προπονητής η ο παίχτης σε κάθε φάση. Τα διπλώματα UEFA τα έχει απλά για να κάνει αέρα το καλοκαίρι.

5)Μανατζεράκιας

Έχει πώρωση με το Football Manager και θέλει να το δείχνει. Σίγουρα ένα νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του το είχε ανακαλύψει ο ίδιος 1-2 χρόνια πριν και θα φροντίσει να αποθεώσει την επιλογή του στην πρώτη σωστή πάσα του παίχτη.

6) Ο δικτυωμένος

Είναι αυτός που πάντα έχει έναν γνωστό μέσα στην διοίκηση η στο τεχνικό τιμ και λέει στους γύρω τι συμβαίνει και η ομάδα δεν πάει καλά. Ένα πράγμα σαν το ”έχω θείο στην Δίωξη” δηλαδή. Φυσικά δεν μπορείς να τολμήσεις να τον αμφισβητήσεις γιατί τα ξέρει όλα. Ποιος είσαι για να τον αμφισβητήσεις άλλωστε;;;

7) Ο ραδιοφωνάκιας

Ο πιο εκνευριστικός τύπος που υπάρχει. Θέλει όλο το καφέ να τον δείρει γιατί πολύ απλά πανηγυρίζει πριν δούμε το γκολ στην τηλεόραση η πριν δοθεί κάποιο πέναλτι και το δούμε. Πάντα μετά από κάποια λεπτά θα γυρίσει κάποιος αγριεμένος και θα του πει να το κόψει με την υπόλοιπη καφετέρια να συμφωνεί.

8) Ο γκουρού εκ του αποτελέσματος

Μόλις τελειώσει ο αγώνας η μόλις γίνει over το ματς πάντα αυτός θα είναι τσιτωμένος διότι έβλεπε το σημείο και δεν το έπαιξε. Είτε αφορά τελικό σκορ είτε σκόρερ θα γκρινιάξει βάζοντας τα με τον εαυτό του που δεν το έπαιξε. Πριν τον αγώνα δεν το αναφέρει ποτέ αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία…

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς μπορείς να μοιραστείς το άρθρο με τους υπόλοιπους φίλους σου!

Φυσικά αν θεωρείτε ότι έχω ξεχάσει κάποιον μην μου το πείτε διότι τα ξέρω όλα είμαι ο Μουρίνιο του καφέ.