Τα πρόσωπα της τρίτης σεζόν του Narcos

1507383688

Από: Τέλης Τερζής

Άργησα κάπως να δω την τρίτη σεζόν της επιτυχημένης παραγωγής του Netflix, είναι η αλήθεια, ιδιαίτερα σε σχέση με την προηγούμενη, την οποία καταβρόχθισα κυριολεκτικά, αμέσως με το ανέβασμά της.

Δε θα σου κρυφτώ φίλε αναγνώστη. Μου πήρε κι εμένα κάνα 2 επεισόδια για να συνηθίσω στην απουσία του τεράστιου Wagner Moura στο ρόλο του Pablo Escobar, αλλά μόλις πήρα απόφαση πως θα πορευτούμε χωρίς τον παλιό μας πρωταγωνιστή και συνήθισε ξανά το αυτί μου στα “Hijo de puta” και τα “Malparido”, μπήκα σε κλίμα και μεταφέρθηκα νοερά στην Κολομβία των αρχών του ’90, αμέσως μετά το τέλος του ηγέτη του καρτέλ του Μεντεγίν.

Η δράση μεταφέρεται στο Κάλι, στα πιο νοτιοανατολικά της χώρας. Το καρτέλ του Κάλι φυσικά η σειρά μας το είχε συστήσει από τις προηγούμενες σεζόν, αρχικά ως συνεργάτες του Εσκομπάρ, στους οποίους είχε αφεθεί το ελεύθερο να κάνουν εμπόριο κοκαΐνης στις Δυτικές Πολιτείες και, σταδιακά ως εχθρούς του Βαρόνου του Μεντεγίν και εκ των επίδοξων δολοφόνων του.

Τα πλάνα του Κάλι και ειδικά τα εξωτερικά είναι γυρισμένα με τη μαεστρία που είδαμε στους πρώτους δύο κύκλους στο Μεντεγίν με τα πλάνα που έκοβαν σε πολλές περιπτώσεις την ανάσα. Γενικώς, το Narcos θεωρώ πως έχει εισάγει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον νέο ρεύμα όσον αφορά στη σκηνοθεσία, με τρομερό φωτισμό και τρομερά φωτογραφικά πλάνα των τοπίων της Νότιας Αμερικής.

Φυσικά, επειδή μιλάμε για το Narcos, αυτό που δε θα μπορούσε να λείπει είναι μια παρέλαση ηθικών κι ανήθικων χαρακτήρων που επιδίδονται σε ένα ανηλεές κυνηγητό στους δρόμους της Κολομβίας, με στόχο, ιδιαίτερα από ένα σημείο και μετά, την επιβίωση. Η δράση μετά από ένα σημείο κλιμακώνεται και θα πιάσετε την αδρεναλίνη σας να ανεβαίνει αρκετά γρήγορα! Πάμε να δούμε μαζί τους πέντε κυριότερους χαρακτήρες αυτής της σεζόν, κάποιοι από τους οποίους, μας είχαν συστηθεί κι από τις προηγούμενες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Από αυτό το σημείο και μετά, το κείμενο περιέχει minor spoilers.

Javier Peña (Pedro Pascal): Μετά το θάνατο του Escobar και μιας και ο έτερος πράκτορας της DEA που γνωρίσαμε στους πρώτους 2 κύκλους, ο Steve Murphy(Boyd Holbrook) δε συμμετέχει σε αυτή τη σεζόν, ο τεξανός πράκτορας αναλαμβάνει πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παλεύοντας με τους προσωπικούς του δαίμονες, σχετικά με το πότε κάνει το σωστό και πότε όχι, ο Peña δείχνει πως έχει περάσει πια ως πράκτορας σε ανώτερο επίπεδο. Μην ξεχνάμε, αυτός κι ο Murphy θεωρήθηκαν εθνικοί ήρωες μετά το θάνατο του Escobar, οπότε πλέον τίθεται επικεφαλής της επιχείρησης ενάντια στο καρτέλ του Κάλι και έχει πολύ περισσότερο επιτελικό ρόλο. Σταθερή εγγύηση ο Pedro Pascal, ο οποίος έχει την ικανότητα να γίνεται πολύ συμπαθής στους περισσότερους ρόλους του.

Jorge Salcedo (Matias Varela): Αν παίζαμε μπάλα, θα τον χαρακτήριζα μεταγραφή της χρονιάς. Ο Jorge είναι ο καινούριος πρωταγωνιστής που μας εμφανίζει η σειρά σε αυτή τη σεζόν. Πρόκειται για έναν πρώην στρατιωτικό που εργάζεται ως μέλος του προσωπικού ασφαλείας του καρτέλ του Κάλι. Παρά τον -όπως γίνεται κατανοητό- αρκετά περίεργο περίγυρό του, ο Salcedo μας εμφανίζεται από τη σειρά ως ένας άνθρωπος φιλήσυχος και οικογενειάρχης, που αντιπαθεί σφόδρα τη βία. Οι προσωπικές του μάχες ανάμεσα στα πιστεύω του και τη θέλησή του να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του, τον φέρνουν ουκ ολίγες φορές σε οριακές καταστάσεις.

Pacho Herrera (Alberto Ammann): Επίσης παλιός μας γνώριμος από τις προηγούμενες σεζόν, εκ των ηγετικών προσωπικοτήτων του Καρτέλ του Κάλι. Στη φετινή σεζόν, ο ρόλοε του Pacho είναι σαφώς σημαντικότερος από ότι ήταν τις δύο προηγούμενες. Πέρα από την προσωπική του βεντέτα με τους Salazar, μια άλλη οικογένεια βαρόνων του Καρτέλ, η σειρά στη φετινή σεζόν εστιάζει και στην ομοφυλοφιλία του Pacho, δείχνοντας ωστόσο πως δεν αποτέλεσε τελικά εμπόδιο για την ανέλιξή του στην ιεραρχία, παρότι οι περισσότεροι θα περίμεναν το αντίθετο στην Κολομβία της δεκαετίας του ’80 και των αρχών του ’90.

Gilberto Rodriguez Orejuela (Damian Alcazar): Το αφεντικό του Καρτέλ του Κάλι. Ο σημαντικότερος παίκτης στη σκακιέρα της φετινής σεζόν, τον οποίο γνωρίσαμε και από τις προηγούμενες, είναι ο Gilberto Rodriguez. Πρόκειται για τον απόλυτο βαρόνο του Καρτέλ, ο οποίος εμφανίζεται να δίνει μάχη για να διασφαλίσει τα έσοδά του, φέρνοντας το τέλος της διακίνησης ναρκωτικών από το Καρτέλ, στρεφόμενος σε άλλες πιο νόμιμες επιχειρήσεις. Εκτός όλων των άλλων, ο Gilberto είναι και αφεντικό της America De Cali, αφού εκτός των άλλων είναι ιδιαιτέρως παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά, εξαιρετικά οικεία σας πρόσωπα από το μαγικό κόσμο του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τελείως συμπτωματική.

Miguel Rodriguez Orejuela (Francisco Denis): Ο αδερφός του Gilberto Miguel, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία του Καρτέλ για όσο διάστημα διαρκεί η φυλάκιση του αδερφού του, η οποία λαμβάνει χώρα στις αρχές αυτού του κύκλου. Γρήγορα γίνεται αντιληπτό ότι ο Miguel έχει αρκετά διαφορετικά όνειρα από τον αδερφό του και οι επιδιώξεις του για το αύριο του οργανισμού τους διαφέρουν σημαντικά από του Gilberto. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον με το χαρακτήρα του Miguel – που ενσαρκώνει θαυμάσια ο Francisco Denis) είναι  η πείνα και η φιλοδοξία ενός ανθρώπου που ήταν πάντοτε στη σκιά και πλέον του εμπιστεύονται εξουσία στα χέρια του.

Φυσικά, η ροή των ιδιαίτερων κι ανήθικων χαρακτήρων δε σταματά εκεί για το Narcos. Δύο ακόμα χαρακτήρες που αξίζει να αναφερθούν είναι σαφέστατα αυτός του Chepe Santacruz Londoño (Pepe Rapazote), επίσης εκ των ηγετών του Καρτέλ του Κάλι, με αρμοδιότητα τη διακίνηση κοκαϊνης στις ΗΠΑ, έχοντας ως κέντρο τη Νέα Υόρκη. Επίσης, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο γιο του Miguel Rodriguez, David, τον οποίο ενσαρκώνει ο Arturo Castro. Η σαφής του ροπή προς τη βία και οι απερισκεψίες του τον καθιστούν κεντρικό χαρακτήρα στη σεζόν.

Συνολικά, δε νομίζω ότι υπάρχει φαν των δύο πρώτων σεζόν που θα μείνει δυσαρεστημένος από την τρίτη σεζόν του Narcos. Η τεχνοτροπία είναι η ίδια, το περιβάλλον είναι εξαιρετικά όμοιο με αυτό του Medellin που μας καθήλωσε τα προηγούμενα 2 χρόνια. Όπως λέγεται και παραπάνω, σου παίρνει λίγο χρόνο να συνηθίσεις την απουσία του Pablo, αλλά στη συνέχεια θα σας καθηλώσει, εμπιστευτείτε