Μια συνέντευξη με τον Night King

1506242133

Από τους Γιώργο και Κωνσταντίνο Βαρούχα

Ως φανατικοί της σειράς “Game of Thrones” και εκστασιασμένοι με όσα συνέβησαν την τελευταία σεζόν, θεωρήσαμε ότι μια συνέντευξη με τον άτυπο πρωταγωνιστή της σεζόν, Night King, Αρχηγού των White Walkers και των Απέθαντων, ήταν απαραίτητη. Μετά από αρκετές βδομάδες συνομιλίας, αρκετών ανταλλαγών τηλεφώνων και e-mail με τους συμβούλους του, καταφέραμε επιτέλους να κλείσουμε την συνέντευξη. Όπως μας πληροφόρησε ένας από τους White Walkers, ο υπαρχηγός του και δεύτερος στην ιεραρχία (ο κύριος που του δίνει το κοντάρι), είχαμε μόλις 30 λεπτά για την συνομιλία, λόγω βεβαρυμένου προγράμματος. Κανένα πρόβλημα από εμάς, εκτός του ότι έπρεπε να προσαρμόσουμε όλες τις ερωτήσεις μας σε αυτό το χρονοδιάγραμμα. Συζητήσαμε λοιπόν για τα πλάνα του μεγάλου μάγου τους αντιπάλους του, για την ομάδα του, για το πρωτάθλημα του Westeros, για φήμες που ακούγονται, ακόμη και για την Super League! H ώρα πέρασε τρομερά γρήγορα και διασκεδαστικά, με τον ίδιο να κάνει χιούμορ ουκ ολίγες φορές!

Καλησπέρα Μεγαλειότατε. Είναι τιμή μας που δεχθήκατε να παραχωρήσετε συνέντευξη στην σελίδα μας.

Μετά χαράς. Εκτίμησα απεριόριστα ότι άνθρωποι, σαν εσάς, σαν εμένα πριν χιλιάδες χρόνια, ήθελαν τόσο πολύ να ακούσουν την δική μου άποψη για όσα γίνονται, οπότε δεν το σκέφτηκα καθόλου. Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσω ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο πολύ φορτωμένο πρόγραμμα που είχαμε τον τελευταίο χρόνο γενικότερα και ελπίζω να με καταλαβαίνετε.

Καταλαβαίνουμε απόλυτα...Σε τι κατάσταση είστε τώρα; Που σας βρίσκουμε;

Έχουμε περάσει το East Watch, όπως έχετε δει και προελαύνουμε...Κατευθυνόμαστε προς (στο σημείο αυτό ακούγεται κάτι σαν ισχυρότατη ανεμοθύελλα και η σύνδεση καθιστά την ακοή μας αδύνατη, κάτι μας λέει ότι ήταν προσχεδιασμένο και καθόλου τυχαίο)...

Υποθέτουμε γνωρίζετε ότι έχετε αποκτήσει φανατικό κοινό και αρκετοί θέλουν εσάς για πρωταθλητή. Τι έχει αλλάξει από την πρώτη σεζόν μέχρι σήμερα;

Εμείς παραμείναμε αυθεντικοί από την πρώτη στιγμή και προσηλωμένοι στο πλάνο μας. Βοήθησε το μυστήριο γύρω από την ομάδα μας καθώς και το γεγονός ότι οι δράκοι της Targaryen δεν εντυπωσίαζαν τον κόσμο όπως παλιότερα. Το τμήμα μάρκετινγκ μας πληροφορούσε συνεχώς για τις νέες τάσεις και σε συνδυασμό με την συνεχή αγωνιστική μας άνοδο, όλα αυτά έκαναν κλικ στον κόσμο.

Πότε πιστέψατε ότι ήρθε ο καιρός για την κατάκτηση του τίτλου;

Μετά τον αγώνα στο Hardhome. Ο αγώνας μας στο τέλος της δεύτερης σεζόν και η ήττα που ακολούθησε μας δίδαξε πολλά για την συνέχεια. Ανασυνταχθήκαμε, προπονηθήκαμε, μελετήσαμε τους αντιπάλους μας καλύτερα οργανώνοντας το τμήμα scouting, πήραμε πολλούς νέους παίκτες και στο Hardhome κάναμε μια μικρή επίδειξη δύναμης. Από εκεί και πέρα τεράστια διαφορά έκανε η μεταγραφή του Viserion.

Η σεζόν σας βρίσκει να έχετε αδιαμφισβήτητο πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους σας. Συγκεκριμένα, πέρα από τις μαγικές δυνάμεις σας, ο Viserion έκανε την διαφορά από το ντεμπούτο του. Αναλυτές τονίζουν ότι και ο στρατός σας δεν χρειάζεται τροφή και ξεκούραση, κάτι που δεν έχουν οι αντίπαλοί σας. Πιστεύετε ότι αυτό δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα;

Καταρχάς να τονίσω ότι είμαστε πρωταθλητές Χειμώνα (γέλια). Συγκριτικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα μου επιτρέψετε να ξεκαθαρίσω μια και καλή ότι δεν υφίσταται κανένας αθέμιτος ανταγωνισμός. Οι αντίπαλοί μας έχουν ισχυρότατη ομάδα και δεν θα είναι καθόλου εύκολο και για τους δύο να επικρατήσουν των αντιπάλων τους. Ισχύει ότι εγώ μπορώ να προσφέρω πολλά περισσότερα, που δεν τα έχω εμφανίσει ακόμη στο γήπεδο, αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουν μπόλικη φωτιά, dragonglass, πάθος και τους δύο δράκους!

Αναφέρατε δύο ομάδες...Μην ξεχνάμε και τις στρατιές της Cercei που θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο με δανεικούς από το Essos. Σας χαροποίησε η απόφασή της να μην ασχοληθεί μαζί σας και να περιμένει να αναμετρηθεί στο τέλος με τον νικητή;

Σε καμία περίπτωση δεν θα μας προβλημάτιζε, ότι και να αποφάσιζε. Στα οράματά μου γελούσα κατά την διάρκεια της συνάντησης των αντιπάλων μας, με την πρωτοφανή αδυναμία τους να συννενοηθούν για κάτι που συμφέρει και τους δύο. Ακόμη και αν οι δύο στρατοί ενώνονταν, θα είχαμε το ανάλογο σχέδιο νίκης. Για την ώρα κοιτάμε ξεχωριστά κάθε αγώνα και δεν μας απασχολεί τι κάνουν στο King’s Landing.

Τι έχετε να πείτε για το ειδύλλιο των βασικών πρωταγωνιστών σας; Αρκετοί πιστεύουν ότι θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα, μιας και ενδεχομένως να τους απροσανατολίσει.

Δεν με απασχολούν καθόλου τα κουτσομπολιά, από όπου και να προέρχονται. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου και προσπαθώ να την κάνω όλο και καλύτερη. Πάντως δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι θα τους απροσανατολίσει. Σέβομαι πολύ τον Jon και η Μητέρα των Δράκων έχει δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά. Των δύο δράκων θα ήθελα να προσθέσω... (ένα απόκοσμο και σατανικό γέλιο ακούγεται για μισό περίπου λεπτό).

Μιλώντας για τον Jon Snow…

(διακόπτει απότομα) Aegon Targaryen ήθελα να πω βασικά, παρακαλώ συνεχίστε.

Τι εντύπωση έχετε σχηματίσει γι’αυτόν για τις δύο φορές που έχετε βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο;

Ο Aegon είναι αντίπαλος που θες να έχεις και σε κάνει καλύτερο. Θα μπορούσε να γίνει δικός μας δις αλλά δεν θα αργήσει και αυτή η στιγμή πιστεύω! (ακούγονται γέλια από τους στρατηγούς του). Τον εκτίμησα στην μάχη και ενώ στεναχωρήθηκα που έχασα δύο αξιωματικούς - παιδιά μου, τον σεβάστηκα και προτίμησα να του κάνω επίδειξη δύναμης από τον να τον υπογράψω στην ομάδα μου.

Φαίνεται ότι έχετε μια ιδιαίτερη σχέση με τον αντίπαλο προπονητή, Brandon Stark – Three Eyed Raven. Μάλιστα, δείχνετε να τον καταλαβαίνετε αμέσως όταν στέλνει κατασκόπους για την ομάδα σας. Κυκλοφορούν και περίεργες θεωρίες ότι...

(διακόπτει απότομα) Περίμενα ότι θα κάναμε σοβαρή κουβέντα και δεν θα αναφερόμασταν σε θεωρίες από ανόητες φυλλάδες. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι ένας σεβάσμιος αντίπαλος αλλά στερείται εμπειρίας. Βέβαια και ο προκάτοχός του ήταν έμπειρος αλλά ξέρουμε την κατάληξή του (γέλια).

Μου δίνετε την κατάλληλη αφορμή για την επόμενη ερώτηση. Μας δίνετε την εντύπωση ότι με τον προκάτοχο του Brandon, Three Eyed Raven, είχατε μια παραπάνω από ανταγωνιστική αντιπαλότητα. Υπήρχε κάποια προϊστορία μεταξύ σας;

Συνήθως δεν μπλέκω προσωπικά με τα επαγγελματικά, αλλά εδώ έκανα μια εξαίρεση. Τα Παιδιά του Δάσους ήταν η πρώτη μου ομάδα, το σπίτι μου. Μέχρι εκείνο το καλοκαίρι που δεν τα βρήκαμε στο συμβόλαιο και απογοητεύτηκα πλήρως από την στάση της διοίκησης. Όπως καταλαβαίνετε, μου στοίχισε πολύ και δεν μπορώ να αρνηθώ ότι υπάρχουν συναισθήματα πίκρας, θυμού και μίσους.

Την οποία ομάδα θέσατε εκτός πρωταθλήματος...

Υπάρχουν ακόμη κάποια γραμμάτια που πρέπει να εξοφληθούν. Εφ’όσον με τους δικηγόρους μου δεν βρήκαμε λύση, η ολοκληρωτική λύση θα δωθεί στο γήπεδο.

Πάμε λίγο στα αγωνιστικά. Εικάζεται ότι μια από τις τακτικές που χρησιμοποιήσατε ήταν να προσελκύσετε τους Magnificent Seven πάνω από το Τείχος μέσω των οραμάτων που στέλνατε στον Sandor Clegane μέσω της φωτιάς. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε; Αν ναι, θα υπάρξουν ανάλογες τακτικές στο μέλλον;

Α ναι, οι Cunts που λέει και ο Sandor! Χα χα χα! Έχετε καλό μάτι για την τακτική κύριέ μου, ίσως θα πρέπει να συνεργαστούμε (γέλια).

Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμη. Θα υπάρξουν περαιτέρω προσθήκες στην ομάδα σας;

Βεβαίως, χρειαζόμαστε συνέχεια εναλλακτικές λύσεις και μας λυπεί που χάσαμε τον αρχισκάουτερ Craster που μας έδινε τους μελλοντικούς ηγέτες μας. Γι’αυτό στραφήκαμε σε άλλες λύσεις.

Τι έχετε να πείτε για τον Viserion; Θα μπορούσατε να μας πείτε λίγα πράγματα γενικά με το παρασκήνιο της μεταγραφής; Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια με έναν σταρ τέτοιου βεληνεκούς;

Το κλίμα είναι πάντα παγωμένο! (τρελά γέλια και από τις δύο πλευρές). Όπως είδατε, πετούσε φωτιές στο ντεπούτο του. Και δεν είδατε ακόμη τίποτε. Στις προπονήσεις κάνει απίστευτα πράγματα. Όταν εκτελεί φάουλ μπορεί να περάσει οποιαδήποτε Τείχος, χα χα χα! Και είμαι χαρούμενος γιατί δεν δείχνει κανένα βεντετισμό και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους πάντες. Από την πρώτη στιγμή δεν είχε κανένα πρόβλημα να έρθει και με το που καλύψαμε την ρήτρα του ήταν δικός μας. Ο Rhaegal είχε διαφορετικό συμβόλαιο και δεν έδειξε καθόλου πρόθυμος να αλλάξει στρατόπεδο, κάτι που το σεβαστήκαμε. Για τον Drogon κάναμε απόπειρα, όπως ξέρετε, αλλά στην παρούσα φάση ήταν πολύ ακριβός για μας. Και αν τον είχαμε πάρει θα παραήταν εύκολο είναι η αλήθεια. Θα γινόμασταν σαν την φετινή Παρί στο πρωτάθλημα Γαλλίας.

Είστε ενημερωμένος και με τον δικό μας κόσμο βλέπω! Βλέπετε Σούπερ Λίγκα φέτος;

Παρακολουθώ τις εξελίξεις...Νομίζω όταν τελειώσω με το Westeros και το Essos θα κάνω ένα ντου και από εκεί! Χάρη θα σας κάνω!

Μια τελευταία ερώτηση. Ποια μορφή είναι το απόλυτο κακό; Η Cercei ή εσείς;

Θα έλεγα η Cercei! Εγώ έχω έναν σκοπό για όλους, αυτή δεν νοιάζεται να αλλάξει το παραμικρό! Απορώ πως δεν μου έχει προτείνει συμμαχία ακόμη (γέλια).

Αυτά από εμάς! Κλείστε όπως θέλετε εσείς!

Ευχαριστώ το Cult24 για την συνέντευξη και την ευκαιρία που μου δώσατε να ακουστώ στο ευρύ κοινό της ανθρωπότητας. Ο Χειμώνας ήρθε και γινόμαστε όλο και πιο ισχυροί. Συνεχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν ξέρουμε αν θα λάβει χώρα την επόμενη ή την μεθεπόμενη χρονιά, γιατί τα τηλεοπτικά μέσα δεν τα έχουν βρει στο συμβόλαιο με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Westeros. Εμάς δεν θα μας επηρεάσει καμία αποχή! Όταν ξεμπερδέψουμε με το πρωτάθλημα θα τα ξαναπούμε και ίσως κάποια μέρα θα μπείτε και τεθείτε και εσείς κάτω από τις οδηγίες μου!