Ταβερνιάρηδες των γηπέδων (Part 2)

1505686583

Από την ομάδα του Cult24.gr

Δεν θα μπορούσαμε να μην έχουμε δεύτερο μέρος με τους ανθρώπους που μοιάζουν με ιδιοκτήτες ταβέρνας, ειδικά μετά τα σχόλιά σας που μας έδωσαν ιδέες για κάποιους που δεν είχαμε αρχικά στο μυαλό μας. Στη συνέχεια, λοιπόν, του πρώτου μέρους, έχουμε τους εξής λατρεμένους:

Τον Γιόακιμ Λεβ, που είναι ο τύπος που έχει τη μπυραρία κάπου στο Μόναχο. Το μαγαζί είναι πενταβρώμικο, κι όταν έρχεται να σου πάρει παραγγελία βγάζει ένα κακαδάκι και το κάνει μπιλάκι και σημαδεύει τα ποτήρια. Ωστόσο, οι μπύρες του είναι παγωμένες και καλές, ενώ και τα «βρώμικά» του λουκάνικα έκτακτα. Παρόλο που τον σιχαίνεσαι γιατί ξέρεις ότι τα λουκάνικα τα έχει πιάσει με τα χέρια του, συνεχίζεις και πηγαίνεις στη μπυραρία.

Τον Σούλη Παπαδόπουλο, που έχει σίγουραα σίγουρα καντίνα και κρέατα αγορασμένα από lidl ή IKEA. Παρόλα αυτά επειδή είναι μόνιμα στην καλύτερη θέση έξω από μεγάλο club τρως γιατί από την σούρα δεν καταλαβαίνεις καν την σαπίλα που τρως. Εννοείται ότι τα σάντουιτς του είναι ακριβά και είναι τόσο θεός που έχει το μπουκαλάκι νερό 1 ευρώ. Κάπου εκεί δίπλα, ο Γιώργος Φοιρός είναι ιδιοκτήτης σουβλατζιδικου. Πολύ καλή ποιότητα, εκνευριστικά μικρές ποσότητες και πολύ ακριβός. Περιμένει το ΦΠΑ να ανεβαίνει ώστε να αυξάνει τις τιμές.

Δεν ξεχνάμε τον  Γιάννης Μαντζουράκης: Ιδιοκτήτης ταβέρνας σε επαρχιακή οδό. Πάντα άδεια, παραμονεύει για ανυποψίαστους τουρίστες που χάθηκαν και τους γδύνει. Τους ποτίζει ούζα και τους λέει ιστορίες από τότε που πήρε το πρωτάθλημα. Αγαπημένος του πελάτης ο Λάμπρος Χούτος. Κάπου εκεί δίπλα και ο Χρήστος Ιακώβου, ο εστιάτορας των επιτυχιών, όσοι δοκίμασαν το παστίτσιο στο μαγαζί του, έφυγαν πετώντας.

Κάπου στη Ρώμη, ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι είναι ιδιοκτήτης πιτσαρίας με σπεσιαλιτέ την πίτσα μαργαρίτα. Όταν κάνουν παράπονα οι πελάτες βγαίνει απ' την κουζίνα και βρίζει με την αγαπημένη του έκφραση. Είναι γειτονάκια με τον Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος είναι μετρ σε γκουρμέ εστιατόριο με σπεσιαλιτέ αστακομακαρονάδα κι άλλα τέτοια περίεργα. Ψυχή δεν πατάει αλλά δεν τον πειράζει. Λίγο πιο κεντρικά, στην Ολλανδία, ο Χουμπ Στέφενς είναι ιδιοκτήτης καντίνας στην επαρχία, πουλάει τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες με μαγιονέζα σε όλη τη χώρα.

Ο Γιώργος Παράσχος έχει την πιο βρώμικη ταβέρνα σε όλη τη Λιβαδειά. Κυκλοφορεί συνεχώς με πουκάμισο με ανοιγμένα τα μισά κουμπιά και ουρλιάζει στους σερβιτόρους «βάλε και 6 πέταλα ασούμε, γράψε και 2 τυροκαυτερές ασούμε». Λίγο πιο δίπλα ο Γιτζάκ Σουμ, κι αυτός ταβέρνα στη Λιβαδειά γιατί ερωτεύτηκε Λιβαδειώτισσα και άλλαξε όλη του η ζωή. Έχει περισσότερο κόσμο από τον Παράσχο γιατί σερβίρει η κορη του.