Όταν λες στη γυναίκα σου πως πας για τσιγάρα και πετάγεσαι μέχρι τη Ρωσία

1500124567

του Γιώργου Σαββίδη

 

Όλοι μας αγαπάμε την ομάδα που υποστηρίζουμε και θέλουμε να πηγαίνουμε στο γήπεδο για να είμαστε κοντά της. Είτε το γήπεδο είναι στην πόλη μας είτε εκτός έδρας, βρίσκουμε τρόπο για να είμαστε κοντά της και πάντα κάποια ευφάνταστη δικαιολογία για να αποφύγουμε είτε κάποια δουλειά είτε υποχρεώσεις συζυγικές ή μη. Κι αν δεν το έχεις κάνει εσύ, σίγουρα θα έχεις κάποιον φίλο που παράτησε τα πάντα για να δει την ομάδα του σε κάποια μακρινή πόλη, βάζοντας πιθανώς και μεγάλο μέρος ή όλες τις οικονομίες του για να μπορεί να είναι στο γήπεδο και να πανηγυρίσει τα γκολ σαν τρελός. Από σήμερα πάντως, έχουμε νέο νικητή στην κατηγορία "Πάω παντού για την ομάδα".

Ο λόγος γίνεται φυσικά για τον Αρτούρο Γκαρσία, ένα αρρωστάκι από το Μεξικό που ήθελε όπως και δήποτε να δει την αγαπημένη του Εθνική στα γήπεδα της Ρωσίας για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Ο συμπαθής φίλος μας, κάτοικος της Πουέμπλα(ναι, έχεις στοιχηματίσει και εσύ εναντίον της όταν έπαιζε με την Πατσούκα), είπε στη γυναίκα του ότι πετάγεται μέχρι το ψιλικατζίδικο να πάρει τσιγάρα. Παρέλειψε, όμως, να αναφέρει σε ποιο ψιλικατζίδικο θα πήγαινε. Έτσι λοιπόν, σηκώθηκε κύριος από το σπίτι(έχοντας μαζέψει όλες τις οικονομίες του), πήγε μέχρι το Μοντερέι(απ'όπου κατάγεται κιόλας, άρα θα ήπιε και καμιά τεκίλα με παλιούς φίλους), πήρε το αεροπλάνο μέχρι τη Γερμανία, τραυματίστηκε κιόλας στον Αχίλλειο τένοντα, αλλά δεν τα έβαλε κάτω. Πήγε κανονικά στη Ρωσία, είδε το Μεξικό να προκρίνεται από τους ομίλους, αλλά εκεί δυστυχώς η αρμάδα των Πάντσερ τους καθάρισε στο φτερό.

Αν πήγε στον μικρό τελικό εναντίον της Πορτογαλίας δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πώς θα φάει μεγάλη κατσάδα όταν γυρίσει πίσω. Το θέμα όμως είναι ότι αυτή η εμπειρία θα του μείνει αξέχαστη.