Αφήστε μας να δούμε λίγη μπάλα...

1492602637

Αφήστε μας να δούμε λίγη μπάλα..

Σκόρπιες και ασύνδετες σκέψεις, για τη μάστιγα της διαιτησίας

Το παρακάτω άρθρο είναι μια έκκληση προς τους διαιτητές που σφυρίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τις αποφάσεις τους, θέλουν να πάρουν πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ποδόσφαιρο δε θεωρείται άδικα ο βασιλείας των σπορ, είναι μια πάρα πολύ όμορφη ψυχαγωγία, που προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις και φυσικά σε βοηθάει να ξεφεύγεις για ένα δίωρο, από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το έχουν ονομάσει και «όπιο του λαού». Πρωταγωνιστές του συγκεκριμένου θεάματος θα έπρεπε και πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές και κανένας άλλος.

Μετά λύπης μου διαπίστωσα, βλέποντας χθες τον αγώνα Ρέαλ-Μπάγερν, για την προημιτελική φάση της κορυφαίας, όπως θέλουν να λένε, διασυλλογικής διοργάνωσης ότι διαιτητές και επόπτες θέλουν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα. Αρχικά δίνεται ένα ανύπαρκτο πέναλτι στην Μπάγερν και μετά ο διαιτητής για να ισοφαρίσει τα λάθη, χαρίζει δύο γκολ offside στη Ρεάλ. Παρόμοιο λάθος με ανύπαρκτο πέναλτι είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι στη Γερμανία, εκεί όμως η Μπάγερν δε το εκμεταλλεύτηκε.

Αν θέλουμε να πάμε λίγο πιο πίσω και στην «επική» ανατροπή της Μπαρτσελόνα επί της Παρί , θα δούμε ότι και εκεί, ο διαιτητής ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Μπορεί το βάρος της φανέλας της Παρί στην Ευρώπη να είναι το ίδιο με αυτό του Πλατανιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τη «σφάξει» ο διαιτητής. Βέβαια όλο αυτό πέρασε στα ψιλά διότι η εξέλιξη του αγώνα και το πως έγινε η ανατροπή ήταν όντως μαγικά.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα συνεχόμενα διαιτητικά λάθη, είναι ανθρώπινα. Σίγουρα υπάρχει η γραμμή να ευννοηθούν οι πιο εμπορικές ομάδες.

Βασικό υπεύθυνο, για όλο αυτό θεωρώ την ΟΥΕΦΑ, η οποία αν θέλει να προστατέψει το πιο εμπορικό προϊόν της, θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα. Αν πάλι θέλει να ευνοούνται οι πιο εμπορικές ομάδες, να μας το πει, για να πράξουμε και εμείς σαν καταναλωτές ανάλογα.

Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο, διότι και ο αδύναμος μπορεί να κερδίσει τον ισχυρό. Αφήστε τα παιχνίδια να παίζονται στις 4 γραμμές και με ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ πρωταγωνιστές τους παίχτες.

Υ.Γ Ελπίζω σήμερα στο Camp Nou να μη δούμε το ίδιο έργο σε επανάληψη!