Νικολά Λεάλι - Scouting Report (video)

1469431306

Από: Χρήστος Παπαγιάννης

Ο Νικόλα Λεάλι αποτελεί την επιλογή του Ολυμπιακού προκειμένου να αντικαταστήσει το κενό του Ρομπέρτο και να πλαισιώσει τον Καπίνο κάτω από τα γκολποστ. O Λεάλι ανήκει στη Γιουβέντους και μετράει αρκετές συμμετοχές σε Seria A και Β έχοντας δώσει σημαντικά δείγματα του ταλέντου του σε σημείο να συγκρίνεται με Ιταλούς τερματοφύλακες, όπως ο Περίν που θεωρείται μέσα στην πεντάδα των πιο καλών Ιταλών τερματοφυλάκων. Ο Λεάλι σε ηλικία 23 χρονων έχει πετύχει ακρετά αξιοσημείωτα πράγματα και πολλοί ειδικοί πιστεύουν οτι μπορεί να φτάσει ως και την εθνική Ιταλίας.

 

Αν θα καταφέρει να παίξει σε τοπ επίπεδο και να διαδεχθεί κάποια στιγμή τον Μπουφόν αυτό δεν μπορέι κανείς να το ξέρει στα σίγουρα, ωστόσο στον Ολυμπιακό μπορεί να πάρει τη θέση του βασικού τερματοφύλακα από τον Καπίνο εφόσον δουλέψει.

 

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του έχει πολύ καλά ριφλέξ από κοντινή απόσταση και πολύ καλό άλμα, το οποίο τον βοηθάει να καθαρίζει στημενες φάσεις ή να αποκρούει σουτ που κατευθύνονται κοντά στο οριζόντιο δοκάρι.  Παρόλα αυτά δεν είναι όσο καλός, όσο ο Ρομπέρτο στις εκτινάξεις, ωστόσ είναι αξιοπρεπής σε αυτές και πραγματοποιεί σωστές τοποθετήσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του. Με τηνν μπάλα στα πόδια δεν είναι εξαιρετικός, αλλά κερδίζει έδαφος χάρη στην επικοινωνία, που έχει με τους αμυντικούς.

 

Προσωπική εκτίμησή μου είναι πως θα παλέψει πολύ σκληρά για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα από τον Καπίνο, ο οποίος δεν πρέπει να θεωρεί τη θέση του δεδομένη.Πρόκειται για εξαιρετική πε΄ριπτωση στην ηλικία του, χωρίς να είναι ακόμα αρκετά ώριμος για να καλύψει το κενό του Ρομπέρτο…