Σταυρός σε αυγό ή αλλιώς πώς το τερμάτισε για άλλη μια φορά ο Σερραϊκός Νομός

1463052316

Του Γιώργου Σαββίδη

 

Ο Σερραϊκός νομός είναι ένας μεγάλος καλτ νομός. Μετά τον φιδοφονιά που αναστάτωσε πέρσι όλη την Ελλάδα με τις ικανότητες του να σκοτώνει ό,τι φίδι βρει μπροστά του (https://www.youtube.com/watch?v=DGQdjYvjkvc), αλλά και τον ντεμέκ Άγιο Γεώργιο που σκοτώνει τον δράκο της Lacoste στο Νέο Σούλι (https://www.youtube.com/watch?v=eTE51dsJXiY), ένα νέο ΕΠΙΚΟ γεγονός εμφανίστηκε στο νομό, που θα κάνει ακόμα και τους πιο φανατικούς άθεους να αναθεωρήσουν.

 

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα «Σερραϊκόν Θάρρος», ένα τεράστιο θαύμα συνέβη στο χωριό Τερπνή Σερρών ανήμερα του Πάσχα. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνει το άρθρο, «Το δικό τους μικρό «θαύμα» ζουν αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι της Τερπνής καθώς ανήμερα του Πάσχα στο κοτέτσι του κυρίου Γιώργου μία κότα γέννησε ένα αυγό το οποίο έχει επάνω του ένα σταυρό. Πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται να πιστέψουν πως έχει συμβεί κάτι τέτοιο, οι προσπάθειες, πάντως, να σβηστεί το περίγραμμα του σταυρού με νερό ή ξύνοντάς το δεν έχουν αποδώσει, αντίθετα έχουν καταφέρει ένα ράγισμα σε ένα σημείο του αυγού».

 

Αλλά δεν τελειώνει εκεί η ιστορία μας. Ο κυρ Γιώργος, ενθουσιασμένος από το γεγονός, άρχισε να φωνάζει τη γυναίκα του για να έρθει να δει το αυγό με τον σταυρό. Όπως λέει και η γυναίκα του, η κυρία Μαρία, «Τον άκουσα και νόμιζα ότι μου κάνει πλάκα» ανέφερε η κυρία Μαρία «αλλά από τη στιγμή που το είδα, τρέμω όταν το σκέφτομαι! Τι θαυμαστό πράγμα ήταν αυτό, ανήμερα του Πάσχα…». Μάλιστα, κάτοικοι του χωριού συνεχίζουν να πηγαίνουν στο σπίτι του κυρ Γιώργου για να δουν από κοντά το θαύμα που ευλόγισε το σπιτικό τους, ενώ το ίδιο το ζευγάρι το αντιμετωπίζει με ταπεινότητα.

 

Εμείς απλά να ευχηθούμε στον Κιμ να πατήσει το κουμπί, γιατί ποιος αντέχει άλλα 994 χρόνια μνημονίων...

 

Όλοκληρο το άρθρο θα το βρείτε στο http://www.sertharros.gr/?p=37205