ΕUROVISION, Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

1462643355

Από τον Κωνσταντίνο Κίκη

Θα μπώ ευθύς αμέσως στο ψητό. Μια από τις ειδήσεις της ημέρας είναι το ότι η Ελλάδα με την συμμετοχή της μένει για πρώτη φορά εκτός τελικού Eurovisionγια πρώτη φορά στα χρονικά, με το σπαθί της φυσικά, έχοντας στείλει το πιο άθλιο τραγούδι στα χρονικά του ιστορικού αυτού θεσμού που μας φτιάχνει πάντα την άνοιξη. Πίανοντας λοιπόν την  σύγχρονη ιστορία του διαγωνισμού παρακάτω ακολουθούν οι συμμετοχές που μας χάρισαν στιγμές γέλιου και ηδονής και η χώρα μας δεν θα μπορούσε παρά να έχει την τιμητικη της, όχι όμως με τους Argo και το τεμέτερον hiphop, τα έχουμε καταφέρει και χειρότερα και παραδόξως προκριθήκαμε.

1. Ουκρανία-2007

Τι μας κέρδισε: Τα πάντα. Όποιος ισχυρίζεται πως μπορεί να διαλέξει μόνο μία στιγμή ψεύδεται ασσύστολα.

 

2. Ισπανία-2008

Τι μας κέρδισε: Το εμφατικό σόλο με την παιδική κιθαρίτσα στην αρχή, το επιληπτικό επεισόδιο της χορεύτριας στο 0:47 και φυσικά το 80’sχορευτικό τύπου σπασμένο ρομπότ.

 

3. Λιθουανία-2006

Τι μας κέρδισε: Το ξεβίδωμα του Hitmanαπό τα lidlστο 1.30 με την συνοδεία του πρώτου (ίσως και μοναδικού) βιολιού της Λιθουανίας, καθώς και το πώς ο agent 47 γυρίζει πίσω στην θέση του. Το αγαπημένο μου σε αυτή την λίστα.

4. Ελλάδα-2002

Τι μας κέρδισε: Ο Μιχάλης εδώ θυμήθηκε όλα τα παραγγέλματα της στρατιωτικής του θητείας. ΛΟΧΟΣ! ΠΡΣΟ-ΧΗ. ΗΜΙ-ΑΝΑΠΑΥΣΗ. ΠΡΣΟ-ΧΗ. ΚΛΕΙΝΑΤΕ ΕΠ’ ΑΡΙ-ΣΤΕΡΑ, ΜΕΤΑ-ΒΟΛΗ, ΚΛΕΙΝΑΤΕ ΕΠ’ ΑΡΙ-ΣΤΕΡΑ. ΕΜΠΡΟΣ. ΒΑΔΗΝ. ΜΑΡΣ.

 

5. Εσθονία-2008

Τι μας κέρδισε: Οι τρείς κύριοι ντυμένοι τέστ αχρωματοψίας, το αρμόνιο που σκάει στα χέρια του μπλέ Bozo στο 1.40, αλλά μαζί και ο γλυκός έρωτας που κάνουν οι υπόλοιποι δύο στο πίανο αμέσως μετά.

 

6. Μαυροβούνιο-2012

Τι μας κέρδισε: Η βαλκανική προφορά του Rambo (!!) Amadeus, το minisizeαλογάκι της Τροίας που δεσπόζει περήφανα στο πίσω μέρος της σκηνής και φυσικά όλες οι ελληνικές λέξεις -ΔΓΙΑΔΟΣΤΕ ΑΙΛΛΗΝΕΣ!!ΕΝΑΕΝΑ- και τα ώπα του Ramboστο κλείσιμο αλλά και η κίνηση που πετάει τις τσέπες έξω. Ταπί έμεινε ο άνθρωπος.

 

7. Μολδαβία 2010

Τι μας κέρδισε: Αναμφίβολα ο σαξοφωνίστας στο 1.20, η πιο επική εμφάνιση σαξόφονου που έγινε ποτέ, πολύ ωραίος κύριος. Δεύτερος έρχεται ο βιολάρης στο 0:50 με δοξάρι και βιολί διακοσμημένα με neonφωτάκια. Ασυναγώνιστοι και οι δύο.

 

8. Μολδαβία-2011

Τι μας κέρδισε: Η επιμονή των Μολδαβών, το 2010 στέλνουν το ακριβώς προηγούμενο και την επόμενη χρονία αυτό που ακολουθεί παρακάτω. Η εμφάνιση της φεγγαροντυμένης στο 0:54 με βρήκε εντελώς απροετοίμαστο, αυτό και ο συνδυασμός με τα καπέλα τους με κάνουν να αναρωτιέμαι αν έχει κατί το νερό ή η βότκα εκεί στον Καύκασο.

 

9. Ρουμανία-2013

Τι μας κέρδισε: Αρχικά η dubstepoperaτου Δουνάβιου Cezar. Αμέσως μετά το σακάκι-μπέρτα μπάτμαν και όλο το σύνολο που παραπέμπει σε πάντρεμα δράκουλα και μαριάτσι (αχ ρε fightclub).

 

10.  Γαλλία-2008

Τι μας κέρδισε: Η είσοδος με αμαξίδιο γκόλφ του Γάλλου και οι παρουσίες από πίσω. Κατάφεραν να είναι Conchitaπριν την Conchita, απλώς κάποιος πρέπει να τους πίασει από το αυτάκι και να εξηγήσει κυρίως στον μεσίε πως BigLebowski δεν γίνεσαι έτσι απλά με ένα μούσι και ένα γυαλί. Γεννιέσαι.

 

11.  Σερβία-2009

Τι μας κέρδισε: Το μαλλί κράμα CarlosValderama-MarouaneFellainiτου παχουλοκομψού brat, ο τρόπος που λικνίζεται και φυσικά το γνώριμο σε όλους μας χώσιμου χαρτονομίσματος στον οργανοπαίχτη με το αρμόνιο στο 1:12. Άξιος!

 

12.  Λετονία-2008

Τι μας κέρδισε: Η μηδενική λογική σε όλο το εγχείρημα, ή οι Λετονοί είναι γνωστοί πειρατές ή εγώ άσχετος (πολύ πιθανό), ή τους άρεσε πολύ ο JackSparrowκαι το μαύρο μαργαριτάρι. Το χουφτωματάκι του πάντως το έριξε ο πειρατής μας στο 1:58. Άντε και νίντζα την επόμενη φορά Λετονία.