Οπαδοι του Facebook..

1454764943

Τα τελευταία χρόνια τα social media έχουν μπεί για τα καλά στην καθημερινοτητά μας.Κάθε μέρα σπαταλάμε αρκετό χρόνο “σερφάροντας” σε Facebook και Τwitter.Φυσικά το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να μείνει έξω από τη νέα τάση. Οι οπαδός-φίλαθλος έχει αλλάξει σημαντικά.Πάμε να δούμε κάποιες απ τις κατηγορίες των νέων φιλάθλων της εποχής των social media.

 

1.Προπονητής του FB

Eίναι η εξέλιξη της αγαπημένης κατηγορίας προπονητής κερκίδας,που συναντάμε σε όλα τα γήπεδα.Ο προπονητής του Facebook, είναι συνήθως νέος σε ηλικιά και έχει ξοδέψει άπειρες ώρες σε παιχνίδια τύπου Manager.Ξέρει ότι σύστημα υπάρχει στο παιχνίδι και μπορεί να το αναλύσει με τόση λεπτομέρια που θα ζήλευε και ο Σούλης Παπαδόπουλος.Στο γήπεδο πηγαίνει σπάνια και μόνο στα ντέρμπυ,όπου μετατρέπεται σε προπονητή κερκίδας.Τον συναντάμε συνήθως σε οπαδικά forums, όπου θα σχολιάζει συνήθως στο νήμα που αφορά τον προπονήτη, κάνοντας υποδείξεις για τα λάθη που έκανε.Επίσης θα σχολιάσει κάτω από φωτογραφίες με τις αρχικές ενδεκάδες πριν τα παιχνίδια.

2.Hooligan του πληκτρολογίου.

Κλασσική και αγαπημένη κατηγορία στα social media, συνήθως χρησιμοποιεί ονόματα του στύλ “Τάκης -7- Πασαλιμάνι” , “Κώστας 13” , “Τίγρης” , “Vatos Locos -4-” κ.α. Φωτογραφία προφίλ θα έχεις τις περισσότερες φορές το σήμα της ομάδας του ή τον ίδιο με full face και αιμοβόρο βλέμμα. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις θα έχει φώτο προφίλ τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον συναντάμε συνήθως να σχολιάζει κάτω άρθρα που αφορούν αντίπαλες ομάδες και χρησιμοποιεί συνήθως την έκφραση “Σας τρέξαμε” , “Που είναι τα πανιά” κ.α τέτοια γραφικά.Επίσης, αγαπημένη ασχολία είναι να σχολιάζει κάτω απο videos στο Youtube, και να αναφέρει σκηνικά από “πεσίματα” σε οπαδούς αντίπαλης ομάδας.Φυσικά δε συμμετείχε σε κανένα απ αυτά τα σκηνικά. Ηλικίες 18-26!

3. Ο οπαδός λογιστής

Είναι νέα κατηγορία η οποία έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, τον βρίσκεις συνήθως σε οπαδικά forums, που θα είναι top σχολιαστής στο νήμα για τις μεταγραφές,όπου θα “κράξει” για το ποσό που δαπανήθηκε και για το κακό marketing και management της ομάδας του. Η κατηγορία αυτή εμφανίστηκε τα χρόνια της κρίσης.

4. Ο γκρινιάρης

Ο κλασσικός μίζερος οπαδός ο οποίος θα γκρινιάξει για τα πάντα, ακομή και για το σημαιάκι του κόρνερ.Στο γήπεδο δεν πατάει σχεδόν ποτέ, αλλά μετά από κάθε γκέλα της ομάδας του, θα είναι ο πρώτος που θα βρίσει και θα μειώσει τους παίχτες τη διοίκηση,το γήπεδο, τους πάγκους, το γκαζόν κλπ , κλπ. Συχνάζει σε οπαδικά forums και στο Facebook.

 

5.Trolls

Αγαπημένη κατηγορία, τα "βάμμενα" troll, είναι συνήθως άτομα που κάνουν ψεύτικα προφίλ και σχολιάζουν κάτω από άρθρα με σκοπό να προκαλέσουν τους υπόλοιπους.Στο τέλος μέσα από τα σχόλια τους γίνονται φίρμες και τους εκθειάζουν όλοι οι υπόλοιποι.Το κάλο "τρολινγκ" έιναι πραγματικά απολαυστικό κάποιες φορές!

6. Ο απλός φίλαθλος

Ο καψερός της υπόθεσης, που απλά θέλει να ενημερωθεί για την αγαπημένη του ομάδα και έχει όλους εσάς τους πάνω, να του σπάτε τα νεύρα!

 

Για το κλείσιμο, οι ομάδες δε χρειάζονται ουτε προπονητές ούτε λογιστές άλλα ούτε και hooligans, πάτε στο γήπεδο και υποστηρίξτε απλά την ομάδα σας. Μια διασκέδαση μας έμεινε μόνο, μη τη γαμάτε!