Κιμ Γιογκ Ουν

1448282868

Η Βόρεια Κορέα είναι με διαφορά η πιο περίεργη και αντισυμβατική χώρα του πλανήτη. Δημιουργήθηκε μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και έως σήμερα είναι επίσημα σε κατάσταση πολέμου με τη Νότια Κορέα και τους συμμάχους της. Χαρακτηριστικότερη καλτίλα της καθημερινότητας των πολιτών της είναι η ύπαρξη εθνικού ξυπνητηριού , το οποίο βαράει κάθε πρωί σε όλη τη χώρα. Φυσικά δεν μιλάμε για κάποιο mainstream ξυπνητήρι , αλλά για τις σειρήνες της αεράμυνας οι οποίες ηχούν καθημερινά για να κρατούν σε ετοιμότητα τον λαό και στη συνέχεια για να ξυπνήσει ο καθένας με το μαχαίρι στα δόντια και να πάει είτε στη δουλειά του είτε στον καταναγκαστικό του έργο.

Ανώτατος Ηγέτης αυτής της παλαβής χώρας των 24ων εκατομμυρίων είναι ο γνωστός μας ΚΙΜ ΤΖΟΝΓΚ ΟΥΝ. Αυτό το φατσουλίνι αγαπουλίνι είναι γόνος της γνωστής δημοκρατικής οικογένειας ΚΙΜ, η οποία κυβερνάει τον τόπο από το 1948. Εγγονός του ΚΙΜ ΙΛ ΣΟΥΓΚ και γιός του ΚΙΜ ΤΖΟΝΓΚ ΙΛ, από το 2012 ανέλαβε τη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης ,αφού ολοκλήρωσε της σπουδές του στη Ελβετία. Τώρα τι σπούδασε θα σας γελάσω. Σύμφωνα με Ιαπωνικές πηγές στην Ελβετία σπούδασε αγγλικά από το 1993 έως το 2000. Συμμαθητές του ΚΙΜ αναφέρουν πως ήταν ένα ντροπαλό παιδάκι, με ψιλό τραγικούς βαθμούς στα μαθήματα , εντελώς αποτυχημένος με τις γυναίκες αλλά λάτρης του NBA. Υπάρχουν μάλιστα αναφορές για φωτογραφίες του με τον Κομπε και τον Κουκοτς.

Από το 2000 και μετά ο ΚΙΜ εξαφανίζεται και μόλις το 2010 τον βλέπουμε σε φωτογραφίες. Το 2010 λοιπόν εμφανίζεται στο πλάι του πατέρα του και υπάρχουν έντονες φήμες πως αυτός θα τον διαδεχθεί ,αν και επίσημα διάδοχος του ΚΙΜ ΤΖΟΝΓΚ ΙΛ είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του ΚΙΜ ΤΖΟΝΓΚ ΝΑΜ. Η ιστορία όμως έδειξε πως ο μεγάλος αδερφός δεν ήθελε να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση και απλώς γούσταρε να τρώει τα λεφτά του μπαμπά. Σαν παιδάκι και αυτός ήθελε να ξεσκάσει και έτσι αποφάσισε να βγάλει πλαστό διαβατήριο και να πάει στη Ντισνειλαντ του Τόκιο. Προφανώς τον τσακώσανε και τον στείλανε να σπάει πέτρες κάπου στα σύνορα με την Κίνα.

Με γρήγορα βήματα γίνεται αρχιστράτηγος και το 2011 ο καλός μπαμπακούλης του ξεκινάει την οικογενειακή εκκαθάριση για παν ενδεχόμενο. Ο πατέρας του εξαφάνισε με δημοκρατικό τρόπο (σφαίρες) περίπου 200 άτομα της οικογένειας τα οποία ενδεχομένως θα ανταγωνίζονταν το μπουμπουκι του.

Η στιγμή που περίμενε δεν άργησε να έρθει και έτσι το 2012, λίγους μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα του αναλαμβάνει την ηγεσία. Εξελέγη ανώτατος άρχοντας με το δημοκρατικό ποσοστό του 100% της βουλής ( ναι έχουν και από αυτό) . Πολλά δεν είναι γνωστά για το τι πολιτικές ακολουθεί εντός της χώρας του, όχι ότι περιμένουμε και κάτι διαφορετικό αλλά χαρακτηριστικότερη περίπτωση για την εξωτερική πολιτική του τουλάχιστον, είναι αυτή του 2013 όταν και ανακοίνωσε με απόλυτα σοβαρό ύφος καθισμένος μπροστά σε ένα iMAC(!!!) πως θα επιτεθεί με πυρηνικά στις ΗΠΑ ,παρουσιάζοντας μάλιστα σχέδια με χάρτες που έδειχναν ακριβώς τα σημεία επίθεσης!

Σε αντίθεση με το γνωστό δόγμα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, που στη χώρα μας αρκετός κόσμος το ασπάζεται , ο ΚΙΜ μέχρι στιγμής δεν αναγνωρίζει οικογένεια( συστηματικά εκτελεί θείους, θείες, μπατσανάκια, τριτοξάδερφους και πρώην γκόμενες ), δεν ασπάζεται καμία θρησκεία παρά μόνο το κουμπί με τα πυρηνικά και φυσικά έκανε την πατρίδα του παιχνιδάκι για να περνά η ώρα. Πράκτορες κυκλοφορούν παντού μέσα στη πρωτεύουσα PYONGYANG(μη περιμένετε τίποτα καλοντυμένους , κάτι κατσαπλιάδες είναι που απλά ρουφιανεύουν όποιον πει κακό λόγο για τον ηγέτη) ,τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν πάει περίπατο μέχρι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα βόρεια της χώρας και γενικά η καθημερινότητα θυμίζει δεκαετία του 50.

Στον δυτικό τύπο κατά διαστήματα έχουν γραφτεί διάφορα  "ανέκδοτα" του τύπου  "Στη Βόρεια Κορέα ο κόσμος δεν ξέρει ότι ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι" ή  "το 2010 όταν η εθνική ομάδα τους έπαιζε στο Μουντιάλ το μοναδικό κανάλι της χώρας έδειχνε μονταρισμένα πλάνα από τα παιχνίδια της και ανακοίνωσε πως κατέκτησαν το παγκόσμιο κύπελλο",  ναι είναι αληθινά σε μεγάλο ποσοστό. Τουλάχιστον για τη περίπτωση του Μουντιαλ του 2010 υπάρχει και σχετικό βίντεο με τη δημοσιογράφο να κοντεύει να φτάσει σε οργασμό όταν βάλανε γκολ στην Βραζιλία.

Όπως και να χει ο ΚΙΜ ΤΖΟΝΓΚ ΟΥΝ είναι απόλυτα συμπαθής φυσιογνωμία γιατί κατά βάθος σε όλους μας θυμίζει τον καρπαζοεισπράκτορα των σχολικών μας χρόνων. Να ζητήσω συγνώμη από τους φαν του Ανώτατου Ηγέτη αν έχω παραλείψει σημαντικά γεγονότα( που το χω κάνει εν γνώσει μου δηλαδή), αλλά πιστέψτε με δεν γινόταν να χωρέσουν όλα μέσα σε ένα άρθρο. Είναι δέσμευση μας η παρακολούθηση και η μεταφορά των εξελίξεων της πιο soviet cult χώρας του πλανήτη , σε εσάς .