PES UNITED

1477520385

Από: Ρόμαν Σμυρνίδης

Με αφορμή την δημοσίευση της σελίδας σχετικά με την τιτανοτεράστια ομάδα της PES United και την τεράστια απήχηση που είχε στο κοινό του Cult 24,θεώρησα σωστό να γράψω περιγραφή για τον κάθε έναν παίχτη ξεχωριστά. Δεν είναι απλώς παίχτες, είναι άτομα με τα οποία ταυτιστήκαμε, τα βρίσαμε, τα αποθεώσαμε (κανά 3 φορές), τα μισήσαμε. Πάντως όπως και να έχει, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλον έχουν μείνει χαραγμένα κάπου στο βάθος των παιδικών μας χρόνων.  Όπως είπε και ο William Shakespeare είτε με αγαπάς είτε με μισείς, είναι και τα δύο υπέρ μου. Αν με αγαπάς, θα είμαι για πάντα στην καρδιά σου. Αν με μισείς, θα είμαι για πάντα στο μυαλό σου.' Πάμε λοιπόν:

Ivanov (GK) : Σπόρος της μεγάλης σχολής τερματοφυλάκων της Σοβιετικής Ένωσης-Ρωσίας: Γιάσιν, Ντασάεβ,  Λοντίγκιν(0χα0χ0αχ0χ).'Ήταν ο άνθρωπος που τα αντανακλαστικά του παρέπεμπαν περισσότερο σε παίχτη σκάκι παρά ποδοσφαίρου. Είχα καταργήσει τους νόμους των μαθηματικών καθώς μπορούσε σε 4 σουτ να φάει 6 γκολ (ακόμα και αν τα 2 πήγαιναν άουτ). Το 78 που είχε για Stamina ήταν πιο άχρηστο και από διαφήμιση βότκας στην Ρωσία.

Valeny (CB): Γάλλος γυρολόγος με καταγωγή από το Καμερούν. Αν υπολογίσουμε ότι είναι από την Αφρική και στο παιχνίδι είναι 36 χρονών, στην πραγματικότητα πρέπει να είναι γύρω στα 53. Σχετικά καλός για το γενικό επίπεδο της ομάδας. Με short pass accuracy 48, τα ποσοστά του στην πάσα 5 μέτρων κινούνταν στο ποσοστό του Καλάθη στο τρίποντο. Μεγάλο του ατού το shoot power 76 το οποίο ήταν πιο άχρηστο και από το 78 stamina του Ivanov γιατί εστία δεν πετύχαινε ούτε με Τρισάγιο.

Stremer(CB): Κλασικός ψηλοκρεμαστός παίχτης Σκανδιναβικής σχολής. Μέχρι τα 27 ήταν παίχτης μπάσκετ, έπαιζε 4ρι και είχε έφεση στο ριμπάουντ. Στο παιχνίδι τα ποσοστά του είναι πιο άσπρα και από τα δόντια του Πετρίδη. Είναι από αυτούς τους παίχτες που όταν κάποιος σε ρωτάει αν ξέρει μπάλα,απαντάς ' Είναι καλό παιδί'.

Vornander (CB): Αν ο Stremer είναι ψηλοκρεμαστός, ο Vornander είναι ψηλοκρεμασμένος. Παρά τα χρόνια του (40) ήταν ίσως η πιο αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Θα χρησιμοποιούσα την φράση στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος αλλά στην περίπτωση της PES United βασίλευε αυτός που έμοιαζε με ποδοσφαιριστή. Λόγο του ότι ήταν πιο αργός και από το replay της καθυστέρησης, θα του πήγαινε καλύτερο το ποδόσφαιρο 5 επί 5. Βασικά μαλακίες λέω, το επιτραπέζιο.

Сelnili (DM): Κλασικός παίχτης ομάδας(συνήθως της αντιπάλης) Ο Ιταλός κόφτης με Short Pass Accuracy 75 και Short Pass Speed 77 είναι αυτό που λέμε 'είχε την έυκολη πάσα'( γι αυτό την είχε επειδή ήταν εύκολη).Το κοντρόλ του έμοιαζε περισσότερο με κοντρόλ alt delete.  Σε σχέση με τις πάσες του Valeny ο Сelnili ήταν ένα κράμα Τσιάρτα, Μπέκαμ, Πίρλο και Σαρμιέντο. Κατά τ' άλλα ήταν απλά αδιάφορος.

Lourga(DM): Ο παίχτης που περίμενες να κερδίσεις κόρνερ,να τον βάλεις έξω απο τη περιοχή και μετά από απομάκρυνση να οπλίσει την ρουμάνικη κανονιά με shoot power 83. Πέρα από το δυνατό του σουτ δεν είχε απολύτως τίποτα απόλυτο διακοσμητικό γηπέδου. Τον Μάη του 2011 έθεσε νέο ρεκόρ στον μετρητή δύναμης σουτ (αυτό με τα κέρματα) στην Χανιώτη Χαλκιδικής, με 894 πόντους.

Espimas(SM): Λίγο το ότι είναι Γάλλος, λίγο το ότι παίζουν την ίδια θέση, λίγο ότι έχουν το ίδιο μαλλί, πάντα πίστευα ακράδαντα ότι είναι μια απομίμηση του Pires. Φτηνή απομίμηση του Pires. Φτηνή κινέζική απομίμηση του Pires.Φτηνή κινέζνικη απο τα Lild απομίμηση του Pires. Φτηνή κινέζικη από τα Lild Κίνας απομίμηση του Pires.(Οκ τώρα κάπως καλύτερα). Όταν έτρεχε με την μπάλα το μαλλί του ανέμιζε σαν χαίτη άλογου Ούννου ιππέα. Από τα μεγάλα πουλέν του παιχνιδιού.

Ximelez(SM): Ότι πιο ποιοτικό είχε αυτή η ομάδα μαζί με τον Сastolo(πιο κάτω). Ο Ισπανός αριστερός εξτρέμ ήταν γρήγορος (78 acceleration), ήταν μπουκαδόρος (84 Dribble Accuracy), ήταν καλός στην μακρινή πάσα (82 Long Pass Accuracy ), ήταν ψυχικά διαταραγμένος ( έπαιζε στην PES United).  Παρ όλα αυτά έχω την εντύπωση πως είχε ένα περίεργο ανθυγιεινό παρουσιαστικό, ήταν υπερβολικά αδύναμος και αδύνατος και χλωμός. Φάντασου τον Ντερμπισάιρ να έχει νευρική ανορεξία, ένα τέτοιο πράμα.

Miranda(AM): Το απόλυτο δεκάρι. Δεκάρι της παλιάς κοπής, που δεν μπορούσε να μαρκάρει ούτε με μαρκαδόρο και η συνολική απόσταση που έτρεχε σε ένα ματς είναι περίπου ίδια με παίχτες μπούλινγκ. Με stamina 66 από το 55ο λεπτό έφτυνε κομματάκια από τα πνευμόνια του στον αγωνιστικό χώρο, γι αυτό ότι έκανες με αυτόν έπρεπε να το κάνεις στο πρώτο ημίχρονο διότι μετά ήταν πιο αργός και από τον Επιτάφιο της Μεγάλης παρασκευής.

Castollo(CF): Ο λόγος που υπήρχε ελπίδα κάπου στην άκρη του τούνελ ότι μπορεί να καταφέρεις κάτι με αυτήν την ομάδα. Το ότι είναι βραζιλιάνος κατ αρχάς λέει από μόνο του πολλά. Μπαλαδόφατσα από τις λίγες,που τα στατιστικά του δικαιολογούσαν στο έπακρο την καταγωγή του. Σαν την μύγα μέσα στο γάλα. Τελείωνε, δημιουργούσε, έτρεχε. Αν τραυματιζόταν για καιρό, ο διαμελισμός του χειριστηρίου(και το Load) ήταν απολύτως δικαιολογημένα.

Burchet(СF): Ο Αυστραλός ήταν μια κατηγορία μόνος του. Έτρεχε με ταχύτητα αλόγου(του Ούννου ιππέα που ανέφερα πιο πάνω)επίσης ο μύθος λέει ότι σήκωνε τα κομμάτια απ τα πνευμόνια που έφτυνε ο Μιράντα,τα έτρωγε και αυτό του έδινε παραπάνω ταχύτητα(γνήσιος απόγονος των ανθρωποφάγων Μαόρι της Αυστραλίας).Η τελική του προσπάθεια έμοιαζε περισσότερο με απομάκρυνση. Έμενα προσωπικά ο συγκερκριμένος κύριος εμπλούτισε το λεξιλόγιο μου με φράσεις τύπου :  'Γ**ω το μ***ι της μέλισσας, δυσκοίλιε σπρίντερ της π***ας, κ.τ.λ. Παρ όλα αυτά στην Αυστραλία λατρεύεται μέχρι σήμερα.Τον harry kewell τον φωνάζουν Burchet των πλουσίων.